divendres, 18 de novembre de 2016

NOVÈ. Programa de detecció de patologia mental oculta. EL PROGRAMA-17


4.- Promoure la permanència dins els circuïts assistencials al llarg del temps
Bé, a aquestes alçades de la descripció del programa, ja tenim en tractament ambulatori o hospitalari al pacient.
Si el tractament s'ha iniciat amb un ingrés hospitalari, cal tenir en compte que es produirà una alta al cap d'un temps relativament curt i que el pacient passarà a fer el seguiment ambulatori pel CSMA o el CSMIJ.
Però la nostra tasca no ha acabat. Com és obvi, el inici del tractament suposa un punt d'inflexió al procés en sí i defineix una nova etapa. Si bé fins aquest moment hem tingut per objectiu aconseguir que el pacient es tracti, ara l'objectiu és que el pacient no recaigui.
El programa ofereix el seguiment a cada cas. En aquest sentit hem de deixar ben clar que la nostra funció no serà mai de duplicitat o suplantació dels serveis públics sinó que serà de complementació sempre i quan sigui necessari. El nostre objectiu no és ser protagonistes sinó ser un complement sempre i quan sigui útil i serveixi a la tasca que fan les entitats públiques.
A partir del moment en que el pacient s'inclou en la xarxa pública el nostre paper cau dins el concepte de salut comunitària, és a dir de coordinació i complementació entre els serveis públics i les organitzacions no governamentals.

Depèn del territori i de les característiques del cas, la nostra implicació serà més o menys important en qualitat i quantitat, podent arribar a ser nul·la. Pel programa el ideal seria que arribés un moment en que el cas es donés per tancat ja que això voldria dir que l'atenció que rep el sistema és suficient en quantitat i qualitat com per impossibilitar o prevenir al màxim les recaigudes.

Següent ->

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada